اخبار

گزارشی از نشست گروه مالی 20 در مورد اقتصاد جهانی

گزارشی از نشست گروه مالی 20 در مورد اقتصاد جهانی

رهبران مالی گروه ۲۰ روز جمعه اعلام کردند که احتمالاً اقتصاد جهانی به سمت یک فرود نرم پیش می‌رود، اما هشدار دادند که جنگ‌ها و تشدید درگیری ها می‌تواند این چشم‌انداز را به خطر بیندازد. با اجتناب از اشاره مستقیم به درگیری‌های اوکراین و غزه، دیپلمات‌ها تلاش کرده‌اند تا از اختلافات بین روسیه و کشورهای بزرگ غربی که باعث نرسیدن به توافق در نشست رؤسای مالی در فوریه شد، عبور کنند.

در یک بیانیه مشترک پس از یک نشست دو روزه در برزیل، وزرای دارایی و بانکداران مرکزی از گروه ۲۰ اقتصاد بزرگ، متعهد به مقاومت در برابر حمایت گرایی در تجارت شدند و بر ضرورت کاهش نابرابری‌های اقتصادی تأکید کردند. همچنین بیان کردند که همکاری بیشتر جهانی می‌تواند باعث تقویت رشد اقتصادی شود.

بیانیه گروه ۲۰ اعلام کرد که فعالیت اقتصادی در بسیاری از نقاط جهان انعطاف‌پذیرتر از حد انتظار بوده است، اما بهبود در بین کشورها بسیار نابرابر بوده و به خطر واگرایی اقتصادی کمک می‌کند.

علاوه بر این کریستالینا جورجیوا، مدیرعامل صندوق بین‌المللی پول (IMF) در نشست سران گروه ۲۰ در برزیل اظهار داشت: جهان با ضعیف‌ترین چشم‌انداز رشد میان‌مدت در دهه‌های اخیر مواجه است. وی اشاره کرد که صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی کرده که رشد اقتصادی در سال ۲۰۲۵ به ۳.۳ درصد برسد.

جورجیوا تأکید کرد که سلامت و پایداری بخش مالی در این شرایط بسیار مهم است، اما هشدار داد که این بخش با چالش‌هایی از جمله آسیب‌پذیری موسسات مالی غیربانکی، فناوری‌های نو مانند ارزهای دیجیتال و تکه تکه شدن سیستم پرداخت‌های بین‌المللی روبرو است.

او نیز عنوان کرد که تلاش‌ها برای کنترل تورم باید ادامه یابد و هشدار داد که با وجود پیشرفت‌های صورت گرفته کار هنوز کاملاً به پایان نرسیده است. بانک‌های مرکزی باید از کاهش نرخ بهره در زمانی که فشاری بر قیمت‌ها وجود دارد، خودداری کنند و همچنین نباید بیش از اندازه طول بکشد و باعث کند کردن فعالیت‌های اقتصادی شوند.

در نهایت او ابراز خوشحالی کرد که گروه ۲۰ بر روی مالیات بر عایدی سرمایه میلیاردرها تمرکز دارد و اظهار داشت که بسیاری از کشورها با این رویکرد فرصت‌هایی برای رفع شکاف‌ها، تبادل اطلاعات و تقویت سیستم مالیات بر درآمد سرمایه پیدا می‌کنند.

از سوی دیگر وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، جانت یلن، روز جمعه گفت که بازارهای نوظهور، از جمله برخی کشورهای عضو گروه ۲۰، نگرانی‌هایی در مورد ظرفیت صنعتی بیش از حد چین دارند و باید به پکن فشار بیاورند تا مدل اقتصادی خود را تغییر دهد.

یلن گفت که نگرانی‌ها درباره سرمایه‌گذاری بیش از حد چین در کارخانه‌ها و اشباع کردن بازار جهانی با کالاهای ارزان‌قیمت نه تنها به دموکراسی‌های ثروتمند گروه هفت محدود نمی‌شود، بلکه به کشورهایی مانند برزیل، میزبان گروه بیست، نیز گسترش می‌یابد. برزیل تعرفه‌هایی بر فولاد و خودروهای الکتریکی چینی اعمال کرده است.

وزیر خزانه داری ایالات متحده اضافه کرد که چین توصیه‌های دیگر کشورها و صندوق بین‌المللی پول را برای احیای اقتصاد خود از طریق اقدامات افزایش مصرف و تقاضا برای خدمات نمی‌پذیرد. در عوض، پکن بخش زیادی از تولید ناخالص داخلی خود را به سرمایه‌گذاری در تولیدات پیشرفته اختصاص می‌دهد که دنیا را با کالاهای ارزان چینی پر کرده است.

او گفت بسیاری از کشورهای جهان حاضر نیستند بگویند: «خب، چین، شما می‌خواهید تولید را تحت کنترل خود درآورید، بنابراین تمام بخش‌های تولیدی ما می‌توانند از بین بروند. ما حاضر نیستیم این کار را انجام دهیم». یلن بیان کرد که این چیزی است که ما را متحد می‌کند و پیامی است که باید ارسال کنیم.

منبع خبر: reuters

کد خبر: 050601

تاریخ: 6 مردادماه 1403

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *