اخبار

کاهش نرخ بهره آمریکا چه تأثیری در بازار جهانی دارد؟

کاهش نرخ بهره آمریکا چه تأثیری در بازار جهانی دارد؟

اظهارات اخیر مقامات فدرال رزرو مجدداً انتظارات مربوط به کاهش نرخ بهره در ماه سپتامبر را تأیید کرد که همچنان جریان‌ها را به سمت افزایش قیمت طلا سوق می‌دهد.

در آخرین سخنرانی روز دوشنبه، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اعلام کرد که داده‌های تورم طی سه‌ماهه دوم نشان‌دهنده پیشرفت در جهت رسیدن به نرخ تورم هدف‌گذاری‌شده است. همچنین مری دالی، رئیس فدرال رزرو سانفرانسیسکو، اظهار داشت که با توجه به اعتماد فزاینده به نزول تورم به سمت هدف بانک مرکزی، انتظار می‌رود سیاست‌های پولی در آینده‌ای نزدیک تغییر کنند. از سوی دیگر، آدریانا کوگلر، رئیس فدرال رزرو، روز سه‌شنبه به ایجاد تعادل در بازار کار و ریسک‌های کاهشی برای اشتغال اشاره کرد و تأکید کرد که تورم به سمت هدف در حرکت است. او همچنین تصریح کرد که در صورت ادامه روند مطلوب شرایط اقتصادی و سرد شدن احتمالی بازار کار، آغاز به تسهیل سیاست‌های پولی مناسب خواهد بود.

معامله‌گران اکنون به چندین مرتبه کاهش نرخ تا پایان سال فکر می‌کنند، که این اقدام می‌تواند بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله دولت ایالات متحده و اوراق قرضه ۲ ساله خزانه‌داری را به پایین‌ترین سطح در چند ماه اخیر برساند. این در حالی است که داده‌های مثبت خرده‌فروشی آمریکا در روز سه‌شنبه که به انعطاف‌پذیری مصرف‌کننده و تقویت چشم‌انداز رشد اقتصادی برای سه‌ماهه دوم اشاره داشت، از دلار آمریکا حمایت کرد. از سوی دیگر، به گزارش اداره سرشماری، خرده فروشی در ایالات متحده در ماه ژوئن بدون تغییر باقی مانده تا رشد 0.3% را در مقایسه با 0.1% گزارش اولیه به تصویر بکشد.

این امر، در کنار گسترش روند صعودی در بازارهای جهانی سهام، ممکن است معامله گران را از موضع‌گیری در شرط‌بندی‌های صعودی جدید پیرامون پناهگاه امن طلا (XAU/USD) و افزایش سقف آن بازدارد.

اثرات کاهش نرخ بهره آمریکا

کاهش نرخ بهره معمولاً باعث افزایش قیمت سهام می‌شود زیرا هزینه‌های وام‌گیری کاهش می‌یابد و شرکت‌ها می‌توانند پروژه‌های جدید را آسان‌تر تامین مالی کنند. علاوه بر این کاهش نرخ بهره می‌تواند ارزش دلار آمریکا را کاهش دهد زیرا سرمایه‌گذاران به دنبال بازدهی‌های بالاتر در کشورهای دیگر هستند. از طرف دیگر قیمت کالاهایی مانند طلا معمولاً افزایش می‌یابد زیرا سرمایه‌گذاران به دنبال پناه‌گاه‌های امن برای پول خود هستند. نفت نیز ممکن است تحت تأثیر تقاضای بیشتر و هزینه‌های مالی کمتر قرار گیرد. همچنین کاهش نرخ بهره می‌تواند باعث جلب سرمایه‌گذاری‌های خارجی به بازارهای نوظهور شود زیرا سرمایه‌گذاران به دنبال بازدهی بالاتر هستند.

در مجموع کاهش نرخ بهره در آمریکا می‌تواند تاثیرات بسیار گسترده‌ای بر بازارهای مالی، قیمت کالاها، جریان سرمایه‌گذاری و اقتصاد جهانی داشته باشد. این تغییرات می‌توانند تاثیرات مثبت و منفی بر کشورهای مختلف بسته به موقعیت اقتصادی و مالی آنها داشته باشند.

منبع خبر: fxstreet

کد خبر: 042701

تاریخ: 27 تیرماه 1403

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *