اخبار

دلایل کاهش صادرات فولاد کشور

دلایل کاهش صادرات فولاد کشور

در سه ماهه نخست امسال، صادرات زنجیره آهن و فولاد کشور با کاهش ۱۹ درصدی در ارزش و ۲.۴ درصدی در حجم، به ۷.۶ میلیون تن به ارزش یک میلیارد و ۶۸۲ میلیون دلار رسید.

براساس آماری که انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ارائه داده است، از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان خرداد، بخشی از تولید فولاد کشور صادر شده است. مقایسه‌ای بین آمار صادراتی این مدت و سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که صادرات وزنی فولاد کشور در زنجیره آهن و فولاد در برخی بخش‌ها افزایش ۲۰ و ۳۲ درصدی داشته، اما در برخی دیگر با کاهش نسبت به مدت مشابه سال گذشته مواجه بوده است. در کل، این امر منجر به کاهش ۲.۴ درصدی صادرات در زنجیره مذکور شده است.

این موضوع در مورد ارزش ریالی نیز صحت دارد؛ به طوری که برخی مقاطع از کاهش ارزش صادرات و برخی دیگر از افزایش درآمد ارزی بهره‌مند شده‌اند، اما در مجموع، کل ارزش صادراتی این زنجیره با کاهش ۱۹ درصدی مواجه شده است. در سه ماهه اول سال گذشته، صادرات کل زنجیره آهن و فولاد کشور به ۷.۸۱۸ میلیون تن به ارزش ۲.۰۸۸ میلیارد دلار رسید، اما در سه ماهه نخست امسال این ارقام به ۷.۶۳۱ میلیون تن به ارزش ۱.۶۸۲ میلیارد دلار کاهش یافت که از نظر حجم، کاهشی ۲.۴ درصدی و از نظر ارزش، کاهشی ۱۹ درصدی در ارزآوری برای کشور را نشان می‌دهد.

بررسی دلایل کاهش صادرات

شرکت‌های فولادسازی چین تولیدات خود را افزایش داده‌اند و حجم زیادی از محصولات فولادی را با قیمت پایین به بازار بین‌المللی عرضه می‌کنند. این باعث می‌شود که رقابت برای کشورهای دیگر سخت‌تر شود، زیرا فولاد چینی با قیمت پایین‌تر عرضه می‌شود و مشتریان بیشتری جذب می‌کند که به نوبه خود تقاضای کمتر برای فولاد ایرانی را به همراه دارد.

علاوه بر این ایران با مجموعه‌ای از تحریم‌ها مواجه است که جریان صادرات و فروش بین‌المللی محصولات فولادی را محدود می‌کند. این تحریم‌ها باعث می‌شوند که ایران نتواند به راحتی بازارهای بین‌المللی را به دست آورد و در آنها رقابت کند. در واقع مشکلاتی که در اثر تحریم‌ها و سایر محدودیت‌ها بوجود آمده‌اند، باعث می‌شوند که فرآیند فروش و صادرات برای ایران پیچیده‌تر و پر هزینه‌تر باشد.

در نتیجه برای افزایش صادرات، ایران نیاز دارد تا سیاست‌های صادراتی خود را بازنگری و اصلاح کند و روش‌هایی برای مقابله با قیمت‌های پایین چینی‌ها پیدا کند. در کنار این ها ایران باید استراتژی‌هایی برای مذاکره و لغو تحریم‌ها اتخاذ کند تا بتواند به صورت مؤثرتری در بازار جهانی حضور یابد.

منبع خبر: ایسنا

کد خبر: 043001

تاریخ: 30 تیرماه 1403

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *