اخبار

تسهیل واردات در ازای صادرات برای صنعت فولاد و فلزات رنگی با تصمیم جدید بانک مرکزی

تسهیل واردات در ازای صادرات برای صنعت فولاد و فلزات رنگی با تصمیم جدید بانک مرکزی

در ادامه برنامه حمایتی بانک مرکزی از بورس و سهامداران، رئیس این بانک جزئیات تصمیم تازه‌ای را اعلام کرد که بر اساس آن، واردات در ازای صادرات در صنایع فلزی، فلزات رنگی و سایر شرکت‌های هم‌گروه با نرخ توافقی مجاز است.

دکتر محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، در این خصوص بیان کرد که کمیته بازگشت ارز حاصل از صادرات با بهره‌گیری از ظرفیت تبصره بند ۱ ماده ۸ آیین نامه فوق، در راستای توسعه صادرات صنایع فلزی از یکسو و تأمین مصارف ارزی زنجیره مذکور از قبیل تامین مواد اولیه، تجهیزات و ماشین الات و همچنین تامین انرژی های مورد نیاز این صنعت از سوی دیگر، امکان واردات در ازای صادرات ایشان و سایر شرکت‌های همگروه را با نرخ توافقی مجاز دانست.

وی افزود: بدین ترتیب، منابع حاصل از صادرات کلیه اقلام تولیدی و زنجیره صدرالاشاره می تواند به مصارف ارزی مربوط به این زنجیره حسب تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت تخصیص داده شود.

دکتر فرزین در ادامه تاکید کرد که این تصمیم مهم، موجب افزایش صادرات صنعت فولاد و فلزات رنگین اساسی به علت جذابیت ایجاد شده در صادرات می‌گردد و به تبع آن، تامین ارز پروژه‌های توسعه زنجیره‌ی فولاد و فلزات رنگین اساسی، تسهیل و تسریع می‌گردد. این موضوع البته بر درآمدهای آتی و رشد تولیدات محصولات شرکت‌های فولادی و فلزی حاضر در بورس کشور نیز موثر خواهد بود.

امروز نیز رئیس کل بانک مرکزی با تأکید بر طراحی و توسعه ابزارهای مختلف معاملاتی برای تثبیت بازار ارز، از راه‌اندازی “تالار مبادلات ارز توافقی” و رونمایی از “سامانه بومی این مبادلات” در نیمه اول شهریورماه با هدف افزایش شفافیت، کارآمدی و پایداری بازار ارز کشور خبر داد.

طبق گفته دکتر محمدرضا فرزین، تالار مبادلات ارز توافقی، معاملات ارز بین واردکنندگان و صادرکنندگان را در یک “بسته معاملاتی یکپارچه” تسهیل خواهد کرد. این معاملات ارز و پروانه صادراتی با ضمانت بانک‌های عامل انجام می‌شود.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین به ویژگی‌های مهم تالار مبادلات ارز توافقی اشاره کرد و افزود که در این بازار، “کشف قیمت به صورت حراج و نقد” صورت می‌گیرد و انتظار می ‎رود با انتقال تدریجی و برنامه ریزی شده معاملات ارزی کشور به تالار مبادله ارز توافقی مرکز مبادله ارز و طلای ایران، استفاده از سایر ابزارهای معاملاتی بازار ارز نیز توسعه یابد.

براساس سیاست بانک مرکزی، تدوین راهبردها، تنظیم‌گری و نظارت برعهده این نهاد بوده و مرکز مبادله ارز و طلای ایران به عنوان بازوی اجرایی، عملیات بازار ارز و اجرای معاملات را تحت نظارت بانک مرکزی انجام می‌دهد.

منبع خبر: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

کد خبر: 052801

تاریخ: 28 مردادماه 1403

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *