اخبار

ادامه رکود در بازار فولاد چین: ایران برنده بزرگ این کاهش تولید

ادامه رکود در بازار فولاد چین: ایران برنده بزرگ این کاهش تولید

بر اساس گزارش منتشر شده در رویترز با استناد به داده‌های اداره ملی آمار، تولید فولاد کشور چین در ماه جولای نسبت به سال قبل ۹ درصد کاهش یافت. در ژانویه تا جولای ۲۰۲۴، این کشور تولید فولاد را به میزان ۲.۲ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داد و به ۶۱۳.۷۲ میلیون تن رسید.

در جولای، تولید فولاد در چین نسبت به ژوئن به میزان ۹.۵ درصد کاهش یافته و به ۸۲.۹۴ میلیون تن رسیده است، که این کاهش به دلیل کاهش تقاضا و کاهش حاشیه سود فولاد‌سازان بوده است. همزمان، نسبت به دوره مشابه سال گذشته، این شاخص به میزان ۹ درصد کاهش یافته است. میانگین تولید روزانه فولاد توسط فولاد‌سازان چینی در جولای به ۲.۶۸ میلیون تن رسید که ۱۲.۴ درصد کمتر از ژوئن بوده و کمترین میزان از ابتدای سال است.

این کاهش به دلیل تعطیلی تعدادی از کارخانه‌های محلی به منظور نگهداری و تعمیرات ظرفیت تولید یا کاهش تولید در میان تقاضا و قیمت‌های پایین‌تر فولاد، به ویژه میلگرد، بوده است. علاوه بر این بلومبرگ خاطرنشان می‌کند که رکود طولانی مدت در بازار املاک و مستغلات بزرگترین منبع تقاضا برای صنعت فولاد کشور را از بین برده است. قیمت فولاد در حال کاهش است و سود در صنعت کاهش می یابد. در عین حال، دولت بر پیکربندی مجدد اقتصاد چین برای بلندمدت متمرکز است و هیچ کمکی برای این بخش ارائه نمی دهد. پکن نه راه حل اساسی برای مشکلات املاک ارائه کرده است و نه رونق در هزینه های زیرساختی که بتواند مصرف فولاد را در سطوح قابل قبول نگه دارد.

در نهایت نتایج منفی در صنعت فولاد باعث کاهش قیمت سنگ آهن تا 93 دلار شده است که این کمترین قیمت برای این ماده خام از ابتدای سال می‌باشد.

تأثیر در بازار فولاد ایران

کاهش تولید فولاد در چین می‌تواند تأثیرات قابل توجهی بر بازار فولاد ایران داشته باشد. در واقع این کاهش تولید ممکن است به افزایش قیمت فولاد در بازار جهانی منجر شود. اگر تقاضا بیشتر از عرضه شود، قیمت‌ها احتمالاً افزایش می‌یابد. این موضوع می‌تواند به تولیدکنندگان فولاد در ایران کمک کند تا محصولات خود را با قیمت بیشتری به فروش برسانند. از طرفی دیگر با کاهش تولید چین، ممکن است کشورهای مصرف‌کننده فولاد به دنبال تأمین نیازهای خود از کشورهای دیگر، از جمله ایران، باشند. این می‌تواند فرصتی برای افزایش صادرات فولاد ایران فراهم کند. علاوه بر این کاهش تقاضا برای سنگ آهن و کاهش قیمت آن ممکن است به کاهش هزینه‌های تولید فولاد در ایران کمک کند، که می‌تواند به افزایش حاشیه سود فولادسازان ایرانی منجر شود. همچنین با کاهش تولید و احتمال افزایش قیمت فولاد در چین، محصولات فولادی ایرانی ممکن است رقابتی‌تر شوند. این می‌تواند به افزایش سهم بازار ایران در بازارهای بین‌المللی منجر شود.

در نتیجه و با توجه به این موارد، کاهش تولید فولاد در چین می‌تواند به نفع بازار فولاد ایران باشد، اما این موضوع به عوامل دیگری همچون تقاضای جهانی، سیاست‌های اقتصادی داخلی و خارجی نیز بستگی دارد.

منبع خبر: gmk.center

کد خبر: 052701

تاریخ: 27 مردادماه 1403

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *