اخبار

آیا واردات خودرو باعث افزایش تورم می‌شود یا خیر؟

پاسخ علی خسروانی به نگرانی‌ها درباره واردات خودروهای کارکرده

بر اساس اعلام سازمان توسعه و تجارت، از دو روز پیش ثبت آماری واردات خودروهای کارکرده برای اشخاص حقیقی آغاز شده بود و مردم گمان می‌کردند که همه می‌توانند واردات انجام دهند. اما طولی نکشید که بانک مرکزی اعلام نمود قبل از واردات خودروهای دست دوم، باید شیوه‌نامه ارز واردات خودرو کارکرده تدوین شود و افراد حقیقی براساس آن فعالیت نمایند.

بر اساس اقدام اخیر بانک مرکزی تعداد زیادی از افراد اظهار کردند که بانک مرکزی جلوی واردات خودروهای کارکرده را می‌گیرد. پیش از این نیز عده‌ای با استناد به بندی که منشا ارز واردات خودروهای کارکرده باید مشخص باشد یا این شرط که واردکنندگان حساب ارزی داشته باشند، بانک مرکزی را عامل جلوگیری از اجرای این مصوبه می‌دانستند.

در صورتی که علی خسروانی، نایب رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو، در این خصوص گفت که نامه اخیر بانک مرکزی درباره‌ شیوه‌نامه ارز واردات خودرو کارکرده، مطابق با آیین‌نامه واردات این خودروهاست. این مصوبه توسط بانک مرکزی تهیه نشده و بانک مرکزی مکلف به اجرای آن است. قطعا واردات مطابق آن، منجر به ترخیص سریعتر خودرو از گمرک می شود. در ادامه او اظهار داشت که مطابق این آیین‌نامه، افرادی که قصد واردات خودروهای کارکرده دارند، بایستی پول را وارد حساب ارزی کنند. همچنین ایرانی‌های مقیم خارج از کشور نیز باید ارز را به تایید بانک مرکزی برسانند. سپس با تاکید بر این نکته که خودروهای کارکرده باید ظرف یک ماه از گمرک ترخیص شوند، تصریح کرد که ابتدا باید دستورالعمل ارزی واردات خودرو توسط بانک مرکزی تعیین شود تا بر مبنای آن شرایط ترخیص خودرو از گمرک تسهیل شود. در پایان خسروی گفت که سازمان توسعه و تجارت خبر داده به زودی نخستین گروه، با استفاده از ارز خارجی، واردات خودرو کارکرده را انجام می‌دهند؛ از همین روی، صحبت‌هایی که برخی در جهت توقف واردات خودرو کارکرده مطرح می‌کنند، مربوط به افرادی است که ذینفع گرانی خودرو هستند یا به نوعی دستشان در جیب ذینفعان گرانی خودرو است.

بنابراین افراد برای واردات خودروهای کارکرده، باید شیوه نامه ارز واردات خودرو کارکرده تدوین و بر مبنای آن افراد حقیقی اقدام کنند. در غیر این صورت، واردات بیشتر و تأمین ارز توسط دولت موجب کاهش ذخایر ارزی کشور می‌شود، که این موضوع به افزایش تورم و کاهش توانایی واردات کالاهای ضروری مانند دارو منجر خواهد شد.

منبع خبر: ایسنا

کد خبر: 050802

تاریخ: 8 مردادماه 1403

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *